Sos śmietanowo-koperkowy
m7
Pyszny sosik do dań mięsnych, kotlecików jajecznych, ziemniaczanych.
2
3.4 / 36
Pyszny sosik do dań mięsnych, kotlecików jajecznych, ziemniaczanych.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 szkl. bulion warzywny
1 szt. koper ogrodowy
1 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
W rondelku rozgnieść masło z mąką. Całość zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając i zagotować.
2
W międzyczasie posiekać koperek i dodać do sosu razem ze śmietanką.
3
Gotować, aż do zgęstnienia sosu.