Sos śmietanowo-koperkowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos śmietanowo-koperkowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712845097191.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny sosik do dań mięsnych, kotlecików jajecznych, ziemniaczanych.
2
3.4 / 36
Pyszny sosik do dań mięsnych, kotlecików jajecznych, ziemniaczanych.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 szkl. bulion warzywny
1 szt. koper ogrodowy
1 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
W rondelku rozgnieść masło z mąką. Całość zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając i zagotować.
2
W międzyczasie posiekać koperek i dodać do sosu razem ze śmietanką.
3
Gotować, aż do zgęstnienia sosu.