Sos słodko-kwaśny z limonką, kurczakiem i szafranowym ryżem

maspexdigital
Sos słodko-kwaśny z limonką, kurczakiem i szafranowym ryżem

2

0 / 0

Sos słodko-kwasy z limonką, kurczakiem i szafranowym ryżem to danie idealne na szybki obiad. Wystarczy ugotować ryż, podsmażyć mięso i podgrzać sos. Prosto, smacznie i szybko!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.75 szkl. ryż jaśminowy

240 g pierś z kurczaka

0.50 łyżecz. szafran

0.30 łyżecz. papryka słodka

0.30 łyżecz. mielone ziele angielskie

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. ostra papryka w proszku

2 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w mniejszą kostkę, przyprawić papryką, zielem, solą oraz pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju.

2

Kiedy mięso będzie gotowe, wlać sos i całość podgrzewać.

3

Podawać z ryżem ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu, dodając minutę przed końcem gotowania szafran.

4

Udekorować świeżą natka pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły