Sos słodko-kwaśny z dorszem smażonym w szynce
maspexdigital
0
0 / 0
Dorsz smażony w szynce szwarcwaldzkiej smakuje znakomicie, a dodatek sosu słodko-kwaśnego idealnie dopełnia to połączenie. Wypróbuj!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. polędwica z dorsza
6 plast. szynka szwarcwaldzka
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 łyżka masło klarowane
1 opak. ryż biały
Przygotowanie
1
Polędwiczkę umyć, osuszyć, oprószyć solą oraz pieprzem, zawinąć w plasterki szynki, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, po 3-4 minuty z każdej strony.
2
Usmażoną rybę zdjąć z patelni, wlać sos i podgrzać.
3
Podawać z ryżem. Udekorować bazylią.