Sos słodko-kwaśny z dorszem smażonym w szynce
maspexdigital
Dorsz smażony w szynce szwarcwaldzkiej smakuje znakomicie, a dodatek sosu słodko-kwaśnego idealnie dopełnia to połączenie. Wypróbuj!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1094
kcal
Białka
82
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dorsz smażony w szynce szwarcwaldzkiej smakuje znakomicie, a dodatek sosu słodko-kwaśnego idealnie dopełnia to połączenie. Wypróbuj!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. polędwica z dorsza
6 plaster szynka szwarcwaldzka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka masło klarowane
1 opak. ryż biały
Przygotowanie
Polędwiczkę umyć, osuszyć, oprószyć solą oraz pieprzem, zawinąć w plasterki szynki, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, po 3-4 minuty z każdej strony.
Usmażoną rybę zdjąć z patelni, wlać sos i podgrzać.
Podawać z ryżem. Udekorować bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1094
kcal
Białka
82
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.