Sos słodko-kwaśny z dorszem smażonym w szynce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Sos słodko-kwaśny z dorszem smażonym w szynce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9287-1702058113778.jpeg&w=3840&q=75)
Dorsz smażony w szynce szwarcwaldzkiej smakuje znakomicie, a dodatek sosu słodko-kwaśnego idealnie dopełnia to połączenie. Wypróbuj!
0
0 / 0
Dorsz smażony w szynce szwarcwaldzkiej smakuje znakomicie, a dodatek sosu słodko-kwaśnego idealnie dopełnia to połączenie. Wypróbuj!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. polędwica z dorsza
6 plaster szynka szwarcwaldzka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka masło klarowane
1 opak. ryż biały
Przygotowanie
1
Polędwiczkę umyć, osuszyć, oprószyć solą oraz pieprzem, zawinąć w plasterki szynki, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, po 3-4 minuty z każdej strony.
2
Usmażoną rybę zdjąć z patelni, wlać sos i podgrzać.
3
Podawać z ryżem. Udekorować bazylią.