Sos słodko-kwaśny z dorszem smażonym w szynce

maspexdigital
Sos słodko-kwaśny z dorszem smażonym w szynce

0

0 / 0

Dorsz smażony w szynce szwarcwaldzkiej smakuje znakomicie, a dodatek sosu słodko-kwaśnego idealnie dopełnia to połączenie. Wypróbuj!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. polędwica z dorsza

6 plaster szynka szwarcwaldzka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżka masło klarowane

1 opak. ryż biały

Przygotowanie


1

Polędwiczkę umyć, osuszyć, oprószyć solą oraz pieprzem, zawinąć w plasterki szynki, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, po 3-4 minuty z każdej strony.

2

Usmażoną rybę zdjąć z patelni, wlać sos i podgrzać.

3

Podawać z ryżem. Udekorować bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1094

kcal

Białka

82

gram

Węglowodany

157

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły