0

Składniki

0.5 Opakowania
powidła węgierkowe Łowicz
2 Łyżki
sos sojowy
2 Łyżki
wódka
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Łyżeczki
Imbir mielony
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zmiażdż czosnek. i wraz z pozostałymi składnikami dodaj do powideł.
  2. Całość podgrzewaj, stale mieszając do zagotowania.
  3. Zimny sos idealnie nadaje się do dań z grilla.

Opis

Nietuzinkowy sos, łączący w sobie nutkę słodyczy, ostrości i czegoś jeszcze. Idealnie sprawdzi się do drobiu, czy wieprzowiny.

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Sos do pizzy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Sos do pizzy na bazie ketchupu

Ostra marynata z ziołami na bazie ketchupu z piekła rodem

Średni Do 1 godz
Ostra marynata z ziołami na bazie ketchupu z piekła rodem

Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Łatwy Do 15 min
Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min
SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Dip barbecue na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!