0

Składniki

0.5 Opakowania
powidła węgierkowe Łowicz
2 Łyżki
sos sojowy
2 Łyżki
wódka
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Łyżeczki
Imbir mielony
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zmiażdż czosnek. i wraz z pozostałymi składnikami dodaj do powideł.
  2. Całość podgrzewaj, stale mieszając do zagotowania.
  3. Zimny sos idealnie nadaje się do dań z grilla.

Opis

Nietuzinkowy sos, łączący w sobie nutkę słodyczy, ostrości i czegoś jeszcze. Idealnie sprawdzi się do drobiu, czy wieprzowiny.

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min
SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Dip barbecue na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Powidła kakaowe

Łatwy Do 3 godz
Powidła kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!