Sos ranczerski

EkspertOdKuchni
Sos ranczerski

0

0 / 0

Sos ranczerski to aromatyczne połączenie śmietany, majonezu, natki pietruszki, szczypiorku, koperku, czosnku i soku z cytryny. Idealnie sprawdzi się do grillowanych mięs, sałatek, dań wegetariańskich lub jako dip do chrupiących warzyw.

8

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szkl. kwaśna śmietana

0.50 szkl. majonez

1 łyżka natka pietruszki pokrojona

1 łyżka posiekany szczypiorek

1 łyżka posiekany koperek

2 szt. ząbki czosnku

0.50 łyżka sok z cytryny

0.50 łyżecz. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

W misce połącz kwaśną śmietanę i majonez, mieszając aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Dodaj natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, szczypiorek i koperek. Dokładnie wymieszaj.

3

Przed podaniem sosu ranczerskiego najlepiej odstawić go do lodówki na około 30 minut, aby smaki się dobrze połączyły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1245

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

129

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły