Sos ranczerski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Sos ranczerski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712568943692.jpg&w=3840&q=75)
Sos ranczerski to aromatyczne połączenie śmietany, majonezu, natki pietruszki, szczypiorku, koperku, czosnku i soku z cytryny. Idealnie sprawdzi się do grillowanych mięs, sałatek, dań wegetariańskich lub jako dip do chrupiących warzyw.
0
0 / 0
Sos ranczerski to aromatyczne połączenie śmietany, majonezu, natki pietruszki, szczypiorku, koperku, czosnku i soku z cytryny. Idealnie sprawdzi się do grillowanych mięs, sałatek, dań wegetariańskich lub jako dip do chrupiących warzyw.
8
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. kwaśna śmietana
0.50 szkl. majonez
1 łyżka natka pietruszki pokrojona
1 łyżka posiekany szczypiorek
1 łyżka posiekany koperek
2 szt. ząbki czosnku
0.50 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżecz. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
W misce połącz kwaśną śmietanę i majonez, mieszając aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodaj natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, szczypiorek i koperek. Dokładnie wymieszaj.
Przed podaniem sosu ranczerskiego najlepiej odstawić go do lodówki na około 30 minut, aby smaki się dobrze połączyły.