Sos ranczerski
EkspertOdKuchni
Sos ranczerski to aromatyczne połączenie śmietany, majonezu, natki pietruszki, szczypiorku, koperku, czosnku i soku z cytryny. Idealnie sprawdzi się do grillowanych mięs, sałatek, dań wegetariańskich lub jako dip do chrupiących warzyw.
0
0 / 0
Sos ranczerski to aromatyczne połączenie śmietany, majonezu, natki pietruszki, szczypiorku, koperku, czosnku i soku z cytryny. Idealnie sprawdzi się do grillowanych mięs, sałatek, dań wegetariańskich lub jako dip do chrupiących warzyw.
8
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. kwaśna śmietana
0.50 szkl. majonez
1 łyżka natka pietruszki pokrojona
1 łyżka posiekany szczypiorek
1 łyżka posiekany koperek
2 szt. ząbki czosnku
0.50 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżecz. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
W misce połącz kwaśną śmietanę i majonez, mieszając aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodaj natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, szczypiorek i koperek. Dokładnie wymieszaj.
Przed podaniem sosu ranczerskiego najlepiej odstawić go do lodówki na około 30 minut, aby smaki się dobrze połączyły.