0

Składniki

150 Mililitrów
przecier pomidorowy
2 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
woda
3 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
kostka rosołowa
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przecier pomidorowy dodajemy do wody .
  2. Wrzucamy dwie kostki rosołowe.
  3. Gotujemy do wrzenia wody .Dodajemy mąkę rozrobioną z dwiema łyżkami majonezu i szklanką wody .
  4. Gotujemy mieszając by się wszystko ze sobą dobrze połączyło .Dodajemy plasterki zielonej papryki pokrojone w kostkę .
  5. Doprawiamy do smaku.
  6. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

Opis

Zwykły sos pomidorowy kiedyś się znudzi ,a że lubię smak i zapach papryki postanowiłam go urozmaicić .Polecam .

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!