0

Składniki

150 Mililitrów
przecier pomidorowy
2 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
woda
3 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
kostka rosołowa
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przecier pomidorowy dodajemy do wody .
  2. Wrzucamy dwie kostki rosołowe.
  3. Gotujemy do wrzenia wody .Dodajemy mąkę rozrobioną z dwiema łyżkami majonezu i szklanką wody .
  4. Gotujemy mieszając by się wszystko ze sobą dobrze połączyło .Dodajemy plasterki zielonej papryki pokrojone w kostkę .
  5. Doprawiamy do smaku.
  6. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

Opis

Zwykły sos pomidorowy kiedyś się znudzi ,a że lubię smak i zapach papryki postanowiłam go urozmaicić .Polecam .

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!