0

Składniki

150 Mililitrów
przecier pomidorowy
2 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
woda
3 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
kostka rosołowa
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przecier pomidorowy dodajemy do wody .
  2. Wrzucamy dwie kostki rosołowe.
  3. Gotujemy do wrzenia wody .Dodajemy mąkę rozrobioną z dwiema łyżkami majonezu i szklanką wody .
  4. Gotujemy mieszając by się wszystko ze sobą dobrze połączyło .Dodajemy plasterki zielonej papryki pokrojone w kostkę .
  5. Doprawiamy do smaku.
  6. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

Opis

Zwykły sos pomidorowy kiedyś się znudzi ,a że lubię smak i zapach papryki postanowiłam go urozmaicić .Polecam .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!