0

Składniki

150 Mililitrów
przecier pomidorowy
2 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
woda
3 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
kostka rosołowa
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przecier pomidorowy dodajemy do wody .
  2. Wrzucamy dwie kostki rosołowe.
  3. Gotujemy do wrzenia wody .Dodajemy mąkę rozrobioną z dwiema łyżkami majonezu i szklanką wody .
  4. Gotujemy mieszając by się wszystko ze sobą dobrze połączyło .Dodajemy plasterki zielonej papryki pokrojone w kostkę .
  5. Doprawiamy do smaku.
  6. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

Opis

Zwykły sos pomidorowy kiedyś się znudzi ,a że lubię smak i zapach papryki postanowiłam go urozmaicić .Polecam .

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!