Sos pomidorowy do makaronu

m7

Można podawać z różnym makaronem tylko na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
122
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Można podawać z różnym makaronem tylko na ciepło.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
8 szt. pomidor
4 szt. papryka czerwona
1 szt. wieprzowina
1 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić na ćwiartki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na kawałki.
W głębokim rondlu dusić paprykę z niewielką ilością wody i tłuszczu około 10 minut.
Następnie dodać pomidory i wieprzowinę oraz sól i pieprz do smaku. Kilka minut gotować na bardzo małym ogniu. Podawać z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
122
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.