Sos pieczarkowy

m7
Sos pieczarkowy

0

0 / 0

Pyszne sosik ;)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. cytryna

4 łyżka mąka pszenna tortowa

20 dek. pieczarki

6 dek. cebula

4 dek. masło

0.50 szkl. śmietana

Przygotowanie


1

Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, opłukać, pokrajać w drobne, cienkie paski. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobne, cienkie paski. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i dodać do grzybów.

2

Wszystko zalać 1/4 litra wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie podprawić mąką, przyprawić solą, pieprzem i zagotować. Tak przygotowany sos połączyć ze śmietaną.

3

Można dodać 3-4 dag masła. Pod koniec przyrządzania dodać do smaku sok z cytryny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły