Sos pieczarkowy
eluchap
Do mięsa,wędlin
0
0 / 0
Do mięsa,wędlin
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżka masło
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka nać pietruszki
30 dek. pieczarki
0.50 szkl. śmietana 12%
Przygotowanie
1
Pieczarki kroimy w plasterki, następnie rozgrzewamy masło w rondelku do którego dodajemy pieczarki.
2
Smażymy przez kilka minut, na dużym ogniu,aż do momentu puszczenia soków.
3
Dodajemy wegete,posiekaną natkę pietruszki,wszystko zalewamy gorącą wodą, tak aby pieczarki były przykryte.
4
Dusimy aż do momentu kiedy będą miękkie.
5
Do 1/2 szklanki śmietany dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy,dodajemy do pieczarek. I jeszcze chwilę gotujemy.
6
Jeżeli sos jest zbyt gęsty można dodać wody.