1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i mocno podsmażyć na maśle.
  2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu.
  3. Wlać około 1 litra wody i dusić pod przykryciem około 20 minut.
  4. Solimy i pieprzymy do smaku.
  5. Sos zagęszczamy śmietaną rozmieszaną ze szczyptą soli.
  6. Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy zagęścić odrobiną mąki rozrobionej z wodą.

Opis

sos pieczarkowy do.................

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!