1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i mocno podsmażyć na maśle.
  2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu.
  3. Wlać około 1 litra wody i dusić pod przykryciem około 20 minut.
  4. Solimy i pieprzymy do smaku.
  5. Sos zagęszczamy śmietaną rozmieszaną ze szczyptą soli.
  6. Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy zagęścić odrobiną mąki rozrobionej z wodą.

Opis

sos pieczarkowy do.................

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!