Sos pieczarkowy

m7
Sos pieczarkowy

1

0 / 0

sos pieczarkowy do.................

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 18%

4 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

500 g pieczarki

1 szt. cebula

4 łyżka masło

Przygotowanie


1

Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i mocno podsmażyć na maśle.

2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu.

3

Wlać około 1 litra wody i dusić pod przykryciem około 20 minut.

4

Solimy i pieprzymy do smaku.

5

Sos zagęszczamy śmietaną rozmieszaną ze szczyptą soli.

6

Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy zagęścić odrobiną mąki rozrobionej z wodą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły