1

Składniki

300 Mililitrów
bulion
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka
0.5 Szklanki
śmietana 18%
1 Sztuka
ogórek kiszony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, zalać gorącym bulionem, gotować ok 5 minut. Mąkę wymieszać ze śmietanką, wlać do bulionu energicznie mieszając, gotować aż sos zgęstnieje. Ew przyprawić solą, pieprzem. Podawać do mięsa, jajek. Smacznego!!!

Opis

Idealny do potraw mięsnych, bitków....polecam!

Podobne przepisy

Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Średni Do 2 godz
Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Sos śmietanowo chrzanowy

Łatwy Do 15 min
Sos śmietanowo chrzanowy

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Ketchupowa fit pasta z tuńczykiem i awokado

Łatwy Do 15 min
Ketchupowa fit pasta z tuńczykiem i awokado

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!