Sos ogórkowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos ogórkowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832239.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny do potraw mięsnych, bitków....polecam!
1
0 / 0
Idealny do potraw mięsnych, bitków....polecam!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
300 bulion drobiowy
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. śmietana 18%
1 szt. ogórki kiszone krakus
Przygotowanie
1
Ogórka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, zalać gorącym bulionem, gotować ok 5 minut. Mąkę wymieszać ze śmietanką, wlać do bulionu energicznie mieszając, gotować aż sos zgęstnieje. Ew przyprawić solą, pieprzem. Podawać do mięsa, jajek. Smacznego!!!