1

Składniki

300 Mililitrów
bulion
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka
0.5 Szklanki
śmietana 18%
1 Sztuka
ogórek kiszony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, zalać gorącym bulionem, gotować ok 5 minut. Mąkę wymieszać ze śmietanką, wlać do bulionu energicznie mieszając, gotować aż sos zgęstnieje. Ew przyprawić solą, pieprzem. Podawać do mięsa, jajek. Smacznego!!!

Opis

Idealny do potraw mięsnych, bitków....polecam!

Podobne przepisy

Lasagne ze słodkimi ziemniakami (batatami) i szałwiowym sose...

Trudny Do 3 godz

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz

Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidork...

Średni Do 1 godz

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz

Makaron spaghetti z groszkiem, bobem i sałatą rzymską

Łatwy Do 40 min

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!