1

Składniki

300 Mililitrów
bulion
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka
0.5 Szklanki
śmietana 18%
1 Sztuka
ogórek kiszony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, zalać gorącym bulionem, gotować ok 5 minut. Mąkę wymieszać ze śmietanką, wlać do bulionu energicznie mieszając, gotować aż sos zgęstnieje. Ew przyprawić solą, pieprzem. Podawać do mięsa, jajek. Smacznego!!!

Opis

Idealny do potraw mięsnych, bitków....polecam!

Podobne przepisy

Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Przepis
Średni Do 2 godz
Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Sos śmietanowo chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sos śmietanowo chrzanowy

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Ketchupowa fit pasta z tuńczykiem i awokado

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchupowa fit pasta z tuńczykiem i awokado

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kaparami

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!