0

Składniki

100 Mililitrów
majonez
50 Mililitrów
ketchup
3 Szczypty
pieprz
100 Gramów
ogórek
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórka umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w drobną kostkę, dodać pieprz do smaku, majonez i ketchup.
  2. Całość wymieszać.
  3. Podawać do wędlin i serów.

Opis

sosik do wędlin i nie tylko

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!