0

Składniki

100 Mililitrów
majonez
50 Mililitrów
ketchup
3 Szczypty
pieprz
100 Gramów
ogórek
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórka umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w drobną kostkę, dodać pieprz do smaku, majonez i ketchup.
  2. Całość wymieszać.
  3. Podawać do wędlin i serów.

Opis

sosik do wędlin i nie tylko

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!