Sos myśliwski

m7
Sos myśliwski

0

3.7 / 7

Bardzo lubię zbierać grzyby,ale niekoniecznie je jeść.Za to mój mąż za nimi wprost przepada,dlatego przyrządzam je na różne sposoby.Moja rodzinka najbardziej lubi sos myśliwski podawany z kopytkami.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz czarny

1 szkl. rosoł

1 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka musztarda

5 dag. boczek bez kości

1 dag. grzyby leśne

Przygotowanie


1

Grzyby umyć, namoczyć przez parę godzin, ugotować w tej samej wodzie ok.1 godziny.

2

Następnie odcedzić i posiekać (wody z gotowania nie wylewać).

3

Cebulę obrać i pokroić w piórka, zarumienić na oleju, dodać mąkę, a dalej wymieszać, rozprowadzić zimnym rosołem.

4

Dodać koncentrat, wywar z grzybów i zagotować.

5

Ogórek i boczek pokroić w cienkie paseczki, dodać do sosu.

6

Doprawić solą , pieprzem i musztardą.

7

Gotować jeszcze 15 minut, mieszając dokładnie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

312

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły