Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz czarny
1 Szklanka
Rosoł
1 Sztuka
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy 30%
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
1 Łyżka
musztarda
5 Dekagramów
Boczek bez kości
1 Dekagram
grzyby leśne
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby umyć,namoczyć przez parę godzin,ugotować w tej samej wodzie ok.1 godziny.
  2. następnie odcedzić i posiekać.(wody z gotowania nie wylewać)
  3. cebulę obrać i pokroić w piórka,zrumienić na oleju,dodać mąkę wymieszać,rozprowadzić zimnym rosołem.
  4. dodać koncentrat,wywar z grzybów i zagotować.
  5. ogórek i boczek pokroić w cienkie paseczki,dodać do sosu.
  6. doprawić solą , pieprzem i musztardą.
  7. gotować jeszcze 15 minut,mieszając dokładnie.

Opis

Bardzo lubię zbierać grzyby,ale niekoniecznie je jeść.Za to mój mąż za nimi wprost przepada,dlatego przyrządzam je na różne sposoby.Moja rodzinka najbardziej lubi sos myśliwski podawany z kopytkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!