0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz czarny
1 Szklanka
Rosoł
1 Sztuka
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy 30%
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
1 Łyżka
musztarda
5 Dekagramów
Boczek bez kości
1 Dekagram
grzyby leśne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby umyć,namoczyć przez parę godzin,ugotować w tej samej wodzie ok.1 godziny.
  2. następnie odcedzić i posiekać.(wody z gotowania nie wylewać)
  3. cebulę obrać i pokroić w piórka,zrumienić na oleju,dodać mąkę wymieszać,rozprowadzić zimnym rosołem.
  4. dodać koncentrat,wywar z grzybów i zagotować.
  5. ogórek i boczek pokroić w cienkie paseczki,dodać do sosu.
  6. doprawić solą , pieprzem i musztardą.
  7. gotować jeszcze 15 minut,mieszając dokładnie.

Opis

Bardzo lubię zbierać grzyby,ale niekoniecznie je jeść.Za to mój mąż za nimi wprost przepada,dlatego przyrządzam je na różne sposoby.Moja rodzinka najbardziej lubi sos myśliwski podawany z kopytkami.

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Szaszłyki z baraniny

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Szaszłyki z baraniny

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!