Sos myśliwski
m7
Bardzo lubię zbierać grzyby,ale niekoniecznie je jeść.Za to mój mąż za nimi wprost przepada,dlatego przyrządzam je na różne sposoby.Moja rodzinka najbardziej lubi sos myśliwski podawany z kopytkami.
0
3.7 / 7
Bardzo lubię zbierać grzyby,ale niekoniecznie je jeść.Za to mój mąż za nimi wprost przepada,dlatego przyrządzam je na różne sposoby.Moja rodzinka najbardziej lubi sos myśliwski podawany z kopytkami.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz czarny
1 szkl. rosoł
1 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka musztarda
5 dek. boczek bez kości
1 dek. grzyby leśne
Przygotowanie
Grzyby umyć, namoczyć przez parę godzin, ugotować w tej samej wodzie ok.1 godziny.
Następnie odcedzić i posiekać (wody z gotowania nie wylewać).
Cebulę obrać i pokroić w piórka, zarumienić na oleju, dodać mąkę, a dalej wymieszać, rozprowadzić zimnym rosołem.
Dodać koncentrat, wywar z grzybów i zagotować.
Ogórek i boczek pokroić w cienkie paseczki, dodać do sosu.
Doprawić solą , pieprzem i musztardą.
Gotować jeszcze 15 minut, mieszając dokładnie.