Sos mięsny z szynki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos mięsny z szynki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977201754.jpeg&w=3840&q=75)
Soczysta szynka w ostrym sosie zachwyci fanów pikantnych smaków.
0
0 / 0
Soczysta szynka w ostrym sosie zachwyci fanów pikantnych smaków.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l woda
1 kg szynka
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do dań z grilla
2 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Szynkę pokroić w cienkie plasterki .Cebule w pióra i podsmażyć na odrobinie oleju.
2
Mięso zamarynować w przygotowanej marynacie wg przepisu na opakowaniu .Gdy mięso przesiąknie marynatą po około 1 godzinie dodać do cebulki .
3
Smażyć do miękkości mięsa. Podlewać wodą i zagęścić mąką. Gotować chwilę. Podawać do ziemniaczków.