0

Składniki

1 Litr
woda
1 Kilogram
szynka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do dań z grilla
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę kroimy w cienkie plasterki .Cebule w pióra i podsmażamy ją na odrobinie oleju.
  2. Mięso marynujemy w przygotowanej marynacie wg przepisu na opakowaniu .Gdy mięso przesiąknie marynatą po około 1 godzinie wsypujemy do cebulki .
  3. Smażymy do miękkości mięsa.Podlewamy wodą .Zagęszczamy mąką .Gotujemy jeszcze chwilę .Podajemy do ziemniaczków.

Opis

Smak trochę ostry ale kto taki lubi zje z przyjemnością.

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!