0

Składniki

1 Litr
woda
1 Kilogram
szynka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do dań z grilla
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę kroimy w cienkie plasterki .Cebule w pióra i podsmażamy ją na odrobinie oleju.
  2. Mięso marynujemy w przygotowanej marynacie wg przepisu na opakowaniu .Gdy mięso przesiąknie marynatą po około 1 godzinie wsypujemy do cebulki .
  3. Smażymy do miękkości mięsa.Podlewamy wodą .Zagęszczamy mąką .Gotujemy jeszcze chwilę .Podajemy do ziemniaczków.

Opis

Smak trochę ostry ale kto taki lubi zje z przyjemnością.

Podobne przepisy

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Kurczak w sosie prowansalskim

Przepis
Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwkami

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!