Sos mięsny z szynki

m7
Sos mięsny z szynki

0

0 / 0

Soczysta szynka w ostrym sosie zachwyci fanów pikantnych smaków.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 l woda

1 kg szynka

1 szt. cebula

1 szt. przyprawa do dań z grilla

2 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Szynkę pokroić w cienkie plasterki .Cebule w pióra i podsmażyć na odrobinie oleju.

2

Mięso zamarynować w przygotowanej marynacie wg przepisu na opakowaniu .Gdy mięso przesiąknie marynatą po około 1 godzinie dodać do cebulki .

3

Smażyć do miękkości mięsa. Podlewać wodą i zagęścić mąką. Gotować chwilę. Podawać do ziemniaczków.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

357

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły