Sos mięsny z szynki
m7
Soczysta szynka w ostrym sosie zachwyci fanów pikantnych smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
357
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Soczysta szynka w ostrym sosie zachwyci fanów pikantnych smaków.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l woda
1 kg szynka
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do dań z grilla
2 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Szynkę pokroić w cienkie plasterki .Cebule w pióra i podsmażyć na odrobinie oleju.
Mięso zamarynować w przygotowanej marynacie wg przepisu na opakowaniu .Gdy mięso przesiąknie marynatą po około 1 godzinie dodać do cebulki .
Smażyć do miękkości mięsa. Podlewać wodą i zagęścić mąką. Gotować chwilę. Podawać do ziemniaczków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
357
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.