Example thumb
0

Składniki

1 Litr
woda
1 Kilogram
szynka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do dań z grilla
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Szynkę kroimy w cienkie plasterki .Cebule w pióra i podsmażamy ją na odrobinie oleju.
  2. Mięso marynujemy w przygotowanej marynacie wg przepisu na opakowaniu .Gdy mięso przesiąknie marynatą po około 1 godzinie wsypujemy do cebulki .
  3. Smażymy do miękkości mięsa.Podlewamy wodą .Zagęszczamy mąką .Gotujemy jeszcze chwilę .Podajemy do ziemniaczków.

Opis

Smak trochę ostry ale kto taki lubi zje z przyjemnością.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!