Sos meksykański z cytrynowym kuskusem i fasolą

maspexdigital
Sos meksykański z cytrynowym kuskusem i fasolą

0

0 / 0

Błyskawiczny obiad dla wszystkich zapracowanych gotowy w kilkanaście minut. Wypróbuj kuskus z nutą cytryny z sosem meksykańskim.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 opak. kasza kuskus

1 puszka czerwona fasola

1 łyżecz. starta skórka cytryny

Przygotowanie


1

Kuskus ugotować wg wskazówek na opakowaniu, a na koniec wymieszać ze startą skórką z cytryny.

2

Podawać z sosem Meksykańskim, wymieszanym z fasolą czerwoną.

3

Udekorować świeżą kolendrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

908

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

167

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły