Sos meksykański
m7
Sos na meksykańską nutę - pikantnym, pełny warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
369
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sos na meksykańską nutę - pikantnym, pełny warzyw.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. papryka ostra
4 szczyp. pieprz kolorowy
5 szczyp. sól
1 łyżecz. przyprawa maggi
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. cebula
1 szt. mieszanka meksykańska
1 szt. sos meksykański łowicz
3 łyżka olej
Przygotowanie
Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.
Dodać cebulę i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.
Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
369
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.