Sos meksykański

m7
Sos meksykański

0

0 / 0

Sos na meksykańską nutę - pikantnym, pełny warzyw.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szczyp. papryka ostra

4 szczyp. pieprz kolorowy

5 szczyp. sól

1 łyżecz. przyprawa maggi

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. cebula

1 szt. mieszanka meksykańska

1 szt. sos meksykański łowicz

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.

2

Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.

3

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.

4

Dodać cebulę i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.

5

Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.

6

Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.

7

Podawać z makaronem lub ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

369

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły