Sos meksykański
m7
Sos na meksykańską nutę - pikantnym, pełny warzyw.
0
0 / 0
Sos na meksykańską nutę - pikantnym, pełny warzyw.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. papryka ostra
4 szczyp. pieprz kolorowy
5 szczyp. sól
1 łyżecz. przyprawa maggi
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. cebula
1 szt. mieszanka meksykańska
1 szt. sos meksykański łowicz
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
3
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.
4
Dodać cebulę i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
5
Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.
6
Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.
7
Podawać z makaronem lub ryżem.