Sos kombinowany
m7
Prosty i nie drogi sposób na wykonanie sosu do makaronu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
407
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Prosty i nie drogi sposób na wykonanie sosu do makaronu.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka ostra w proszku
1 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku
300 g boczek wędzony
400 g pieczarka
1 szt. marchewka
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. pęczek natki pietruszki
Przygotowanie
boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
dodać cebulę, marchew, pieczarki pokrojone w półplasterki i podsmażyć razem z boczkiem.
dodać pozostałe przyprawy, podlać odrobiną wody,dodać natkę, zagotować i zabielić śmietaną.
jeśli sos będzie za rzadki zagęścić mąką ziemniaczaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
407
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.