1

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Papryka ostra w proszku
1 Łyżeczka
Ziołowe ziarenka smaku
300 Gramów
boczek wędzony
400 Gramów
Pieczarka
1 Sztuka
Marchewka
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Pęczek natki pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
  2. dodać cebulę, marchew, pieczarki pokrojone w półplasterki i podsmażyć razem z boczkiem.
  3. dodać pozostałe przyprawy, podlać odrobiną wody,dodać natkę, zagotować i zabielić śmietaną.
  4. jeśli sos będzie za rzadki zagęścić mąką ziemniaczaną.

Opis

Prosty i nie drogi sposób na wykonanie sosu do makaronu.

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Średni Do 20 min.

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min.

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz.

Makaron spaghetti z groszkiem, bobem i sałatą rzymską

Łatwy Do 40 min.

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min.

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min.

Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidork...

Średni Do 1 godz.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!