Sos kombinowany

m7
Sos kombinowany

1

0 / 0

Prosty i nie drogi sposób na wykonanie sosu do makaronu.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 śmietana 18%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka ostra w proszku

1 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku

300 g boczek wędzony

400 g pieczarka

1 szt. marchewka

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. pęczek natki pietruszki

Przygotowanie


1

boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.

2

dodać cebulę, marchew, pieczarki pokrojone w półplasterki i podsmażyć razem z boczkiem.

3

dodać pozostałe przyprawy, podlać odrobiną wody,dodać natkę, zagotować i zabielić śmietaną.

4

jeśli sos będzie za rzadki zagęścić mąką ziemniaczaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

407

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły