Sos kombinowany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos kombinowany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1556-1702057584185.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty i nie drogi sposób na wykonanie sosu do makaronu.
1
0 / 0
Prosty i nie drogi sposób na wykonanie sosu do makaronu.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka ostra w proszku
1 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku
300 g boczek wędzony
400 g pieczarka
1 szt. marchewka
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. pęczek natki pietruszki
Przygotowanie
1
boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
2
dodać cebulę, marchew, pieczarki pokrojone w półplasterki i podsmażyć razem z boczkiem.
3
dodać pozostałe przyprawy, podlać odrobiną wody,dodać natkę, zagotować i zabielić śmietaną.
4
jeśli sos będzie za rzadki zagęścić mąką ziemniaczaną.