Sos karmelowy

m7
Sos karmelowy

0

0 / 0

Idealny dodatek do ciast, lodów, deserów i naleśników.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 36%

200 g cukier

40 g masło

Przygotowanie


1

Cukier podgrzewać w rondlu bądź innym niewielkim naczyniu, od czasu do czasu mieszając. W chwili, gdy cukier zrobi się brązowy, dodać śmietanę, następnie masło. Po dodaniu śmietany grzać na małym ogniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

320

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły