0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 36%
200 Gramów
cukier
40 Gramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier podgrzewać w rondlu bądź innym niewielkim naczyniu, od czasu do czasu mieszając. W chwili, gdy cukier zrobi się brązowy, dodać śmietanę, następnie masło. Po dodaniu śmietany grzać na małym ogniu.

Opis

Idealny dodatek do ciast, lodów, deserów i naleśników.

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!