Sos karmelowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos karmelowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4606-1702057771528.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny dodatek do ciast, lodów, deserów i naleśników.
0
0 / 0
Idealny dodatek do ciast, lodów, deserów i naleśników.
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana 36%
200 g cukier
40 g masło
Przygotowanie
1
Cukier podgrzewać w rondlu bądź innym niewielkim naczyniu, od czasu do czasu mieszając. W chwili, gdy cukier zrobi się brązowy, dodać śmietanę, następnie masło. Po dodaniu śmietany grzać na małym ogniu.