0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 36%
200 Gramów
cukier
40 Gramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier podgrzewać w rondlu bądź innym niewielkim naczyniu, od czasu do czasu mieszając. W chwili, gdy cukier zrobi się brązowy, dodać śmietanę, następnie masło. Po dodaniu śmietany grzać na małym ogniu.

Opis

Idealny dodatek do ciast, lodów, deserów i naleśników.

Podobne przepisy

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!