0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 36%
200 Gramów
cukier
40 Gramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier podgrzewać w rondlu bądź innym niewielkim naczyniu, od czasu do czasu mieszając. W chwili, gdy cukier zrobi się brązowy, dodać śmietanę, następnie masło. Po dodaniu śmietany grzać na małym ogniu.

Opis

Idealny dodatek do ciast, lodów, deserów i naleśników.

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Zapiekany ryż z jabłkami

Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!