Sos grzybowy
eluchap
Polecam
0
0 / 0
Polecam
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
300 śmietana 18%
1 kg grzyby leśne
1 szt. cebula
1 łyżka sól, pieprz
2 łyżka masło
1 łyżka koper ogrodowy
Przygotowanie
1
Grzybki oczyścić,umyć, pokroić na plasterki lub ćwiartki.
2
Obgotować w osolonej wodzie przez ok.15 min.
3
Odcedzić
4
W rondelku rozgrzać masło,wrzucić obgotowane grzybki,koper i dusić przez ok 20 min.
5
Cebulę obrać,pokroić w kostkę, smażyć na złoty kolor,dodać do duszących się grzybków.
6
Po 20 minutach dodać śmietanę Doprawić do smaku solą i pieprzem.