Sos grzybowy

eluchap
Sos grzybowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Polecam

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

300 śmietana 18%

1 kg grzyby leśne

1 szt. cebula

1 łyżka sól, pieprz

2 łyżka masło

1 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


Grzybki oczyścić,umyć, pokroić na plasterki lub ćwiartki.

Obgotować w osolonej wodzie przez ok.15 min.

Odcedzić

W rondelku rozgrzać masło,wrzucić obgotowane grzybki,koper i dusić przez ok 20 min.

Cebulę obrać,pokroić w kostkę, smażyć na złoty kolor,dodać do duszących się grzybków.

Po 20 minutach dodać śmietanę Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

180

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły