Sos grzybowy

eluchap
Sos grzybowy

0

0 / 0

Polecam

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

300 śmietana 18%

1 kg grzyby leśne

1 szt. cebula

1 łyżka sól, pieprz

2 łyżka masło

1 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Grzybki oczyścić,umyć, pokroić na plasterki lub ćwiartki.

2

Obgotować w osolonej wodzie przez ok.15 min.

3

Odcedzić

4

W rondelku rozgrzać masło,wrzucić obgotowane grzybki,koper i dusić przez ok 20 min.

5

Cebulę obrać,pokroić w kostkę, smażyć na złoty kolor,dodać do duszących się grzybków.

6

Po 20 minutach dodać śmietanę Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły