0

Składniki

4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
500 Gramów
pierś kurczaka
300 Gramów
pieczarki
50 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
szczypiorek
2 Łyżki
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi umyć i pokroić na kawałki.
  2. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor co jakiś czas mieszając.
  3. Dodać pokrojone pieczarki i chwilę podsmażać.
  4. Mięso i pieczarki zalać wodą, aby wszystko było przykryte, dodać pokrojony szczypiorek.
  5. Dodać sos sojowo-grzybowy, chwilę gotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
  6. Sos zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody.
  7. Podawać z makaronem.

Opis

sosik na szybko z makaronem

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!