Sos drobiowo pieczarkowy

m7
Sos drobiowo pieczarkowy

0

0 / 0

sosik na szybko z makaronem

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa maggi

500 g pierś kurczaka

300 g pieczarki

50 g mąka pszenna tortowa

1 szt. szczypiorek

2 łyżka sos sojowo-grzybowy

3 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Piersi umyć i pokroić na kawałki.

2

Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor co jakiś czas mieszając.

3

Dodać pokrojone pieczarki i chwilę podsmażać.

4

Mięso i pieczarki zalać wodą, aby wszystko było przykryte, dodać pokrojony szczypiorek.

5

Dodać sos sojowo-grzybowy, chwilę gotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.

6

Sos zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody.

7

Podawać z makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły