Sos dragomirowski

m7
Sos dragomirowski

0

0 / 0

Jest pychotka.Polecam

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 śmietana

0

1 łyżeczka mąka pszenna tortowa

1 l bulion drobiowy

100 g masło

2 szt. papryka czerwona

2 szt. cebula

1 szt. ogórek

5 szt. ogórek konserwowy

2 szt. pierś kurczaka

5 szt. pieczarki

1 szt. koper ogrodowy

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Filety płuczemy,oczyszczamy z błon i kroimy wzdłuż na pół a potem w poprzek.Posypujemy solą,pieprzem,papryką słodką,skrapiamy sokiem z cytryny.Mieszamy w misce odstawiamy na pół godziny do lodówki .

2

W międzyczasie warzywa płuczemy,kroimy w pół plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło.Pokrojone filety oprószamy mąką smażymy na średnim ogniu,dodajemy cebulę,pieczarki.paprykę,mieszamy.Smażymy ok.15min.

3

Dodajemy koncentrat pomidorowy i małą płaską łyżkę mąki pszennej.Zalewamy bulionem,dodajemy ogórki,oraz posiekany koperek, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze przez ok.10min.Doprawiamy do smaku.Śmietanę hartujemy dodajemy do sosu.Podajemy z kluseczkami lub z ryżem.SMACZNEGO.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły