Sos dragomirowski
m7
Jest pychotka.Polecam
Wartości odżywcze na porcję
Energia
378
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jest pychotka.Polecam
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 śmietana
1 łyżecz. mąka pszenna tortowa
1 l bulion drobiowy
100 g masło
2 szt. papryka czerwona
2 szt. cebula
1 szt. ogórek
5 szt. ogórek konserwowy
2 szt. pierś kurczaka
5 szt. pieczarki
1 szt. koper ogrodowy
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Filety płuczemy,oczyszczamy z błon i kroimy wzdłuż na pół a potem w poprzek.Posypujemy solą,pieprzem,papryką słodką,skrapiamy sokiem z cytryny.Mieszamy w misce odstawiamy na pół godziny do lodówki .
W międzyczasie warzywa płuczemy,kroimy w pół plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło.Pokrojone filety oprószamy mąką smażymy na średnim ogniu,dodajemy cebulę,pieczarki.paprykę,mieszamy.Smażymy ok.15min.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i małą płaską łyżkę mąki pszennej.Zalewamy bulionem,dodajemy ogórki,oraz posiekany koperek, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze przez ok.10min.Doprawiamy do smaku.Śmietanę hartujemy dodajemy do sosu.Podajemy z kluseczkami lub z ryżem.SMACZNEGO.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
378
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.