Sos do spaghetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos do spaghetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975518468.jpeg&w=3840&q=75)
Można go podawać na dwa sposoby - mięsny i bezmięsny. Mój przepis zawiera mięso, ale gdy z niego zrezygnujemy, to sposób na błyskawiczny obiad.
1
0 / 0
Można go podawać na dwa sposoby - mięsny i bezmięsny. Mój przepis zawiera mięso, ale gdy z niego zrezygnujemy, to sposób na błyskawiczny obiad.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szt. pomidor
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 szt. papryka żółta
1 szt. cukinia
1 łyżka masło
30 dag. pieczarki
25 dag. ser żółty
30 dag. karkówka mielona
Przygotowanie
Pomidory obieramy ze skórek, drobno kroimy i wrzucamy na patelnie z masłem.
Dodajemy wyciśnięty czosnek i drobno pokrojoną cebulę, papryke i kabaczek .
Jak się już wszystko zeszkli dokładamy pokrojone pieczarki i przyprawiamy do smaku. Sos już gotowy.
Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy do sosu i dusimy jeszcze chwilkę.
Makaron polewamy sosem, posypujemy serem żółtym i gotowe.