Sos do spaghetti

m7
Sos do spaghetti

1

0 / 0

Można go podawać na dwa sposoby - mięsny i bezmięsny. Mój przepis zawiera mięso, ale gdy z niego zrezygnujemy, to sposób na błyskawiczny obiad.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szt. pomidor

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

1 szt. papryka żółta

1 szt. cukinia

1 łyżka masło

30 dag. pieczarki

25 dag. ser żółty

30 dag. karkówka mielona

Przygotowanie


1

Pomidory obieramy ze skórek, drobno kroimy i wrzucamy na patelnie z masłem.

2

Dodajemy wyciśnięty czosnek i drobno pokrojoną cebulę, papryke i kabaczek .

3

Jak się już wszystko zeszkli dokładamy pokrojone pieczarki i przyprawiamy do smaku. Sos już gotowy.

4

Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy do sosu i dusimy jeszcze chwilkę.

5

Makaron polewamy sosem, posypujemy serem żółtym i gotowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

362

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły