Sos do pizzy na bazie ketchupu
kontakt_2
Chciałbyś zgłębić tajniki kuchni włoskiej? W internecie nie brakuje przepisów na idealne ciasto drożdżowe, albo na wspaniałą pizzę na milion sposobów. Gdzie w tym wszystkim przepis na idealny sos do pizzy? Przecież to podstawa udanego dania kuchni włoskiej! Ten sos to najsmaczniejsze połączenie od dawna znanych składników. Wystarczy tylko odpowiednio je ze sobą połączyć i proszę! Mamma mia! :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
477
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Chciałbyś zgłębić tajniki kuchni włoskiej? W internecie nie brakuje przepisów na idealne ciasto drożdżowe, albo na wspaniałą pizzę na milion sposobów. Gdzie w tym wszystkim przepis na idealny sos do pizzy? Przecież to podstawa udanego dania kuchni włoskiej! Ten sos to najsmaczniejsze połączenie od dawna znanych składników. Wystarczy tylko odpowiednio je ze sobą połączyć i proszę! Mamma mia! :)
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
4 szt. pomidor
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka ocet
1 łyżka suszona bazylia
1 łyżka suszone oregano
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. cukier
1 szczyp. sól
8 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Pomidory wrzuć do wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i pozbądź się twardych części. Zblenduj na gładką masę i wrzuć do garnka.
Dodaj ocet, bazylię, czosnek, oregano, sól, pieprz i cukier. Podgrzewaj przez około 3 minuty. Nie dopuść do wrzenia.
Dodaj 8 łyżek ketchupu Kotlin i 2 łyżki oliwy z oliwek. Pozostaw do ostygnięcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
477
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.