Sos do gołąbków

m7

ciekawy przepis na sos do gołabków, który robimy niezmiennie od pokolen
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 1
ciekawy przepis na sos do gołabków, który robimy niezmiennie od pokolen
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 l bulion drobiowy
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
5 łyżka mąka pszenna tortowa
3 łyżka przecier pomidorowy łowicz
Przygotowanie
bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu.
Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki