Sos do gołąbków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos do gołąbków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294488.jpeg&w=3840&q=75)
ciekawy przepis na sos do gołabków, który robimy niezmiennie od pokolen
0
3 / 1
ciekawy przepis na sos do gołabków, który robimy niezmiennie od pokolen
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 l bulion drobiowy
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
5 łyżka mąka pszenna tortowa
3 łyżka przecier pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1
bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu.
2
Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki