Sos do gołąbków

m7
Sos do gołąbków

0

3 / 1

ciekawy przepis na sos do gołabków, który robimy niezmiennie od pokolen

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 l bulion drobiowy

1 szkl. śmietanka kremowa 30%

5 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka przecier pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu.

2

Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

213

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły