Sos diabełka

m7
Sos diabełka

0

0 / 0

taki sobie sosik

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 koncentrat pomidorowy łowicz

100 woda

1 łyżecz. oregano

1 łyżecz. tymianek

1 łyżecz. bazylia

1 łyżecz. sól

600 g mięso wieprzowe

200 g ser żółty

800 g makaron wstążki

1 szt. marchew

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

3 łyżka olej

0.50 łyżecz. pieprz

0.50 łyżecz. papryka ostra

Przygotowanie


1

2 opakowania makaronu wstążki

2

Mięso umyć, marchew, cebulę i czosnek obrać i umyć. W maszynce do mięsa zmielić na grubym sicie mięso, marchew, cebulę i czosnek. Rozgrzać głęboką patelnię, nalać oliwę, wrzucić mięso z warzywami i podsmażać mieszając. Gdy mięso jest usmażone dodać pozostałe przyprawy i koncentrat, wymieszać i dodać 100 ml wody. Cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 10 minut. Ewentualnie doprawić do smaku.

3

Makaron ugotować al dente.

4

Żółty ser zetrzeć.

5

Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać sosem i posypać żółtym serem.

6

Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły