Sos diabełka

m7
Sos diabełka

Średnia 0 / 0

Oceń!

taki sobie sosik

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 koncentrat pomidorowy łowicz

100 woda

1 łyżecz. oregano

1 łyżecz. tymianek

1 łyżecz. bazylia

1 łyżecz. sól

600 g mięso wieprzowe

200 g ser żółty

800 g makaron wstążki

1 szt. marchew

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

3 łyżka olej

0.50 łyżecz. pieprz

0.50 łyżecz. papryka ostra

Przygotowanie


2 opakowania makaronu wstążki

Mięso umyć, marchew, cebulę i czosnek obrać i umyć. W maszynce do mięsa zmielić na grubym sicie mięso, marchew, cebulę i czosnek. Rozgrzać głęboką patelnię, nalać oliwę, wrzucić mięso z warzywami i podsmażać mieszając. Gdy mięso jest usmażone dodać pozostałe przyprawy i koncentrat, wymieszać i dodać 100 ml wody. Cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 10 minut. Ewentualnie doprawić do smaku.

Makaron ugotować al dente.

Żółty ser zetrzeć.

Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać sosem i posypać żółtym serem.

Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1371

kcal

Białka

79

gram

Węglowodany

154

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły