Sos cygański
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos cygański](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975876853.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny sos do zimnych mięs.
0
0 / 0
Idealny sos do zimnych mięs.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryczka ostra chili
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. czosnek
2 szt. pomidor
1 szt. cebula biała
1 szt. papryka czerwona
1 łyżka cukier
1 łyżka ocet
Przygotowanie
1
Pomidory, cebulę, paprykę i przyprawy dać do blendera. Zmiksować na najwyższych obrotach, żeby sos był bez grudek. Przełożyć do plastikowego pojemnika i przechowywać w lodówce.