2

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
1 Szczypta
szczypiorek
1 Szczypta
sól
5.5 Łyżeczki
cukier puder
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
majonez
1 Sztuka
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
śmietana
2 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.
  2. Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
  3. Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.
  4. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan i wszystko mieszamy.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.

Opis

Sos chrzanowy idealny do mięs.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!