0

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
1 Szczypta
szczypiorek
1 Szczypta
sól
1.5 Łyżeczki
cukier puder
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
majonez
1 Sztuka
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
śmietana
2 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.
  2. Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
  3. Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.
  4. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, mieszamy.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Podajemy do wędlin lub jajek.

Opis

Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!