0

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
1 Szczypta
szczypiorek
1 Szczypta
sól
1.5 Łyżeczki
cukier puder
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
majonez
1 Sztuka
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
śmietana
2 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.
  2. Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
  3. Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.
  4. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, mieszamy.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Podajemy do wędlin lub jajek.

Opis

Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!