Sos chrzanowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos chrzanowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4136-1702057744900.jpeg&w=3840&q=75)
Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.
0
0 / 0
Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. nać pietruszki
1 szczyp. szczypiorek
1 szczyp. sól
1.50 łyżecz. cukier puder
6 szt. jajko
1 szt. majonez
1 szt. chrzan krakus
1 szt. śmietana
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.
2
Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
3
Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.
4
Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, mieszamy.
5
Doprawiamy solą i pieprzem.
6
Podajemy do wędlin lub jajek.