0

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
1 Szczypta
szczypiorek
1 Szczypta
sól
1.5 Łyżeczki
cukier puder
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
majonez
1 Sztuka
chrzan
1 Sztuka
śmietana
2 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.
  2. Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
  3. Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.
  4. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, mieszamy.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Podajemy do wędlin lub jajek.

Opis

Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!