Sos chrzanowy

m7
Sos chrzanowy

0

0 / 0

Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. nać pietruszki

1 szczyp. szczypiorek

1 szczyp. sól

1.50 łyżecz. cukier puder

6 szt. jajko

1 szt. majonez

1 szt. chrzan krakus

1 szt. śmietana

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.

2

Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.

3

Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.

4

Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, mieszamy.

5

Doprawiamy solą i pieprzem.

6

Podajemy do wędlin lub jajek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

262

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły