0

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
1 Szczypta
szczypiorek
1 Szczypta
sól
1.5 Łyżeczki
cukier puder
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
majonez
1 Sztuka
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
śmietana
2 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.
  2. Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
  3. Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.
  4. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, mieszamy.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Podajemy do wędlin lub jajek.

Opis

Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!