Sos chrzanowy
m7
Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
262
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pasuje do jajek i wędlin. Jest bardzo łatwy do wykonania.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. nać pietruszki
1 szczyp. szczypiorek
1 szczyp. sól
1.50 łyżecz. cukier puder
6 szt. jajko
1 szt. majonez
1 szt. chrzan krakus
1 szt. śmietana
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.
Dokładnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
Białka, nać pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.
Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy do wędlin lub jajek.