Sos chrzanowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos chrzanowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957595.jpeg&w=3840&q=75)
Sos, który przygotowuję do mięs pieczonych.
0
0 / 0
Sos, który przygotowuję do mięs pieczonych.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
250 woda
2 łyżecz. nać pietruszki
0.20 łyżecz. sól
0.16 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżka mąka pszenna
5 łyżka chrzan krakus
Przygotowanie
1
Wodę zagotować, dodać do niej tarty chrzan( może być ze słoika), zawiesinę mąki i wody i sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Sos podawać do mięs.