Sos chrzanowo-musztardowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos chrzanowo-musztardowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1719304792694.png&w=3840&q=75)
Sos chrzanowo-musztardowy to aromatyczny i wyrazisty dodatek, który doskonale uzupełnia różnorodne dania. Jego intensywny smak idealnie komponuje się z kotletami, pieczonymi mięsami i rybami. Połączenie chrzanu, musztardy i świeżej natki pietruszki z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom wyrazistych sosów.
0
3.3 / 9
Sos chrzanowo-musztardowy to aromatyczny i wyrazisty dodatek, który doskonale uzupełnia różnorodne dania. Jego intensywny smak idealnie komponuje się z kotletami, pieczonymi mięsami i rybami. Połączenie chrzanu, musztardy i świeżej natki pietruszki z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom wyrazistych sosów.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 ml bulion drobiowy
4 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka chrzan krakus
2 łyżka musztarda
2 łyżka nać pietruszki
2 łyżka śmietana 18%
1 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Bulion zagotowujemy, następie dodajemy do niego tarty chrzan i musztardę.
Sos gotujemy, a gdy się zagotuje, zaprawiamy go śmietaną i mąką. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.