Sos chrzanowo-musztardowy

m7
Sos chrzanowo-musztardowy

0

3.3 / 9

Sos chrzanowo-musztardowy to aromatyczny i wyrazisty dodatek, który doskonale uzupełnia różnorodne dania. Jego intensywny smak idealnie komponuje się z kotletami, pieczonymi mięsami i rybami. Połączenie chrzanu, musztardy i świeżej natki pietruszki z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom wyrazistych sosów.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 ml bulion drobiowy

4 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka chrzan krakus

2 łyżka musztarda

2 łyżka nać pietruszki

2 łyżka śmietana 18%

1 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Bulion zagotowujemy, następie dodajemy do niego tarty chrzan i musztardę.

2

Sos gotujemy, a gdy się zagotuje, zaprawiamy go śmietaną i mąką. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły