Sos boloński z pulpecikami i makaronem

maspexdigital
Sos boloński z pulpecikami i makaronem

0

0 / 0

Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron rurki

250 g drobiowe mięso mielone

3 łyżka bułka tarta

1 szt. jajko

0.50 łyżeczka słodka papryka w proszku

0.50 łyżeczka suszony czosnek

0.50 łyżeczka suszony majeranek

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą, następnie uformować niewielkie pulpeciki i usmażyć na rozgrzanym oleju.

2

Pulpeciki zdjąć z patelni, a wlać sos, podgrzać.

3

W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.

4

Gotowe danie udekorować natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły