Sos boloński z pulpecikami i makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Sos boloński z pulpecikami i makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975454767.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!
0
0 / 0
Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron rurki
250 g drobiowe mięso mielone
3 łyżka bułka tarta
1 szt. jajko
0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku
0.50 łyżecz. suszony czosnek
0.50 łyżecz. suszony majeranek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą, następnie uformować niewielkie pulpeciki i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Pulpeciki zdjąć z patelni, a wlać sos, podgrzać.
W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Gotowe danie udekorować natką pietruszki.