Sos boloński z pulpecikami i makaronem
maspexdigital
Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron rurki
250 g drobiowe mięso mielone
3 łyżka bułka tarta
1 szt. jajko
0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku
0.50 łyżecz. suszony czosnek
0.50 łyżecz. suszony majeranek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą, następnie uformować niewielkie pulpeciki i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Pulpeciki zdjąć z patelni, a wlać sos, podgrzać.
W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Gotowe danie udekorować natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.