Sos boloński z pulpecikami i makaronem

maspexdigital

Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
519
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron rurki
250 g drobiowe mięso mielone
3 łyżka bułka tarta
1 szt. jajko
0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku
0.50 łyżecz. suszony czosnek
0.50 łyżecz. suszony majeranek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą, następnie uformować niewielkie pulpeciki i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Pulpeciki zdjąć z patelni, a wlać sos, podgrzać.
W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Gotowe danie udekorować natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
519
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.