Sos boloński z pulpecikami i makaronem

maspexdigital
Sos boloński z pulpecikami i makaronem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczny obiad gotowy w kilka chwil. Polecamy makaron z pulpecikami w aromatycznym sosie bolońskim. Koniecznie wypróbuj!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron rurki

250 g drobiowe mięso mielone

3 łyżka bułka tarta

1 szt. jajko

0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku

0.50 łyżecz. suszony czosnek

0.50 łyżecz. suszony majeranek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą, następnie uformować niewielkie pulpeciki i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Pulpeciki zdjąć z patelni, a wlać sos, podgrzać.

W międzyczasie ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu.

Gotowe danie udekorować natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

519

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły