0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos boloński Łowicz
1 Szklanka
Ciecierzyca
2 Sztuki
cukinia
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciecierzycę, moczoną wcześniej przez minimum 12 godzin, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
  2. Cukinię umyj i przygotuj z niej makaron – za pomocą specjalnej obieraczkę lub przy użyciu noża. Rozgrzej na patelni masło i podsmaż na nim makaron z cukinii, dopraw solą i pieprzem.
  3. Wyłóż na talerze. Podgrzej sos boloński połączony z ciecierzycą. Podawaj na makaronie z cukinii. Możesz posypać ulubionymi ziołami lub tartym serem.

Podobne przepisy

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min.

Makaron maślany z warzywami

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti z grilla

Łatwy Do 20 min.

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Trudny Do 1 godz.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!