Sos boloński na makaronie z cukinii z ciecierzycą
maspexdigital
Prosty pomysł na smaczne danie bez mięsa. Wcześniej namoczoną ciecierzycę gotujemy w osolonej wodzie. Przygotowujemy makaron z cukinii, a następnie podsmażamy go na patelni na maśle. Makaron z cukinii podawaj z sosem bolońskim Łowicz i ciecierzycą oraz z ulubionymi ziołami i tartym serem.
0
0 / 0
Prosty pomysł na smaczne danie bez mięsa. Wcześniej namoczoną ciecierzycę gotujemy w osolonej wodzie. Przygotowujemy makaron z cukinii, a następnie podsmażamy go na patelni na maśle. Makaron z cukinii podawaj z sosem bolońskim Łowicz i ciecierzycą oraz z ulubionymi ziołami i tartym serem.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos boloński łowicz
1 szkl. ciecierzyca
2 szt. cukinia
2 łyżka masło
Przygotowanie
Ciecierzycę, moczoną wcześniej przez minimum 12 godzin, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Cukinię umyj i przygotuj z niej makaron – za pomocą specjalnej obieraczkę lub przy użyciu noża. Rozgrzej na patelni masło i podsmaż na nim makaron z cukinii, dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż na talerze. Podgrzej sos boloński połączony z ciecierzycą. Podawaj na makaronie z cukinii. Możesz posypać ulubionymi ziołami lub tartym serem.