Sos boloński na makaronie z cukinii z ciecierzycą

maspexdigital
Sos boloński na makaronie z cukinii z ciecierzycą

0

0 / 0

Prosty pomysł na smaczne danie bez mięsa. Wcześniej namoczoną ciecierzycę gotujemy w osolonej wodzie. Przygotowujemy makaron z cukinii, a następnie podsmażamy go na patelni na maśle. Makaron z cukinii podawaj z sosem bolońskim Łowicz i ciecierzycą oraz z ulubionymi ziołami i tartym serem.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos boloński łowicz

1 szkl. ciecierzyca

2 szt. cukinia

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Ciecierzycę, moczoną wcześniej przez minimum 12 godzin, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

2

Cukinię umyj i przygotuj z niej makaron – za pomocą specjalnej obieraczkę lub przy użyciu noża. Rozgrzej na patelni masło i podsmaż na nim makaron z cukinii, dopraw solą i pieprzem.

3

Wyłóż na talerze. Podgrzej sos boloński połączony z ciecierzycą. Podawaj na makaronie z cukinii. Możesz posypać ulubionymi ziołami lub tartym serem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

484

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły