0

Składniki

1 Opakowanie
1 Szklanka
Ciecierzyca
2 Sztuki
cukinia
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciecierzycę, moczoną wcześniej przez minimum 12 godzin, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
  2. Cukinię umyj i przygotuj z niej makaron – za pomocą specjalnej obieraczkę lub przy użyciu noża. Rozgrzej na patelni masło i podsmaż na nim makaron z cukinii, dopraw solą i pieprzem.
  3. Wyłóż na talerze. Podgrzej sos boloński połączony z ciecierzycą. Podawaj na makaronie z cukinii. Możesz posypać ulubionymi ziołami lub tartym serem.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Makaron maślany z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron maślany z warzywami

Spaghetti z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z grilla

Spaghetti z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z krewetkami

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Przepis
Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Makaron z cukinii z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z cukinii z sosem bolońskim

Ciecierzyca po arabsku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciecierzyca po arabsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!