0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szklanka
mleko
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Rozgrzać masło i wymieszać z mąką (nie rumienić).
  2. 2.Dodać mleko, ser i zagotować.
  3. 3.Doprawić do smaku solą.

Opis

Sos beszamelowy

Podobne przepisy

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!