Example thumb
0

Składniki

4 Szczypty
chili
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
mięso wieprzowe mielone
400 Gramów
pieczarki
100 Gramów
koncentrat pomidorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Sos meksykański
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
przyprawa
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
  2. Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
  3. Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
  4. Gotowy sos podawać z makaronem.

Opis

sosik do makaronu..........

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!