Sos ala spaghetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos ala spaghetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656230.jpeg&w=3840&q=75)
sosik do makaronu..........
0
0 / 0
sosik do makaronu..........
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. chili
1 łyżecz. sól
500 g mięso mielone wieprzowe
400 g pieczarki
100 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
1 szt. sos meksykański łowicz
3 łyżka olej
1 łyżka przyprawa
0.50 łyżecz. pieprz kolorowy
Przygotowanie
1
Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
2
Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
3
Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
4
Gotowy sos podawać z makaronem.