0

Składniki

4 Szczypty
chili
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
Mięso mielone wieprzowe
400 Gramów
pieczarki
100 Gramów
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ingridient
sos meksykański Łowicz
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
przyprawa
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
  2. Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
  3. Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
  4. Gotowy sos podawać z makaronem.

Opis

sosik do makaronu..........

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!