0

Składniki

4 Szczypty
chili
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
mięso wieprzowe mielone
400 Gramów
pieczarki
100 Gramów
koncentrat pomidorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Sos meksykański
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
przyprawa
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
  2. Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
  3. Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
  4. Gotowy sos podawać z makaronem.

Opis

sosik do makaronu..........

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min.

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz.

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!