0

Składniki

4 Szczypty
chili
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
mięso wieprzowe mielone
400 Gramów
pieczarki
100 Gramów
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ingridient
sos meksykański Łowicz
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
przyprawa
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
  2. Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
  3. Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
  4. Gotowy sos podawać z makaronem.

Opis

sosik do makaronu..........

Podobne przepisy

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!