0

Składniki

4 Szczypty
chili
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
mięso wieprzowe mielone
400 Gramów
pieczarki
100 Gramów
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ingridient
sos meksykański Łowicz
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
przyprawa
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
  2. Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
  3. Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
  4. Gotowy sos podawać z makaronem.

Opis

sosik do makaronu..........

Podobne przepisy

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!