Sos ala salsa
m7
Sos do wędlin, ryb i ..........................
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1891
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
145
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sos do wędlin, ryb i ..........................
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. sól
200 g ogórek
100 g papryka czerwona
2 szt. awokado
2 szt. pomidor
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula czerwona
1 szt. cebula biała
5 łyżka majonez
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Obie cebule orać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
Awokado obrać, usunąć pestkę, jedno pokroić w kosteczkę a drugie rozetrzeć na miazgę.
Paprykę, pomidory i ogórki również drobniutko pokroić i dodać do pozostałych składników.
Dodać majonez i pieprz.
Posolić do smaku tuż przed podaniem aby nie zdążyły za bardzo puścić soki a warzywa były chrupiące.
Wymieszać wszystko dokładnie, podawać do ryb lub wędlin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1891
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
145
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.