0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
200 Gramów
ogórek
100 Gramów
papryka czerwona
2 Sztuki
Awokado
2 Sztuki
pomidor
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
cebula biała
5 Łyżek
majonez
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obie cebule orać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
  2. Awokado obrać, usunąć pestkę, jedno pokroić w kosteczkę a drugie rozetrzeć na miazgę.
  3. Paprykę, pomidory i ogórki również drobniutko pokroić i dodać do pozostałych składników.
  4. Dodać majonez i pieprz.
  5. Posolić do smaku tuż przed podaniem aby nie zdążyły za bardzo puścić soki a warzywa były chrupiące.
  6. Wymieszać wszystko dokładnie, podawać do ryb lub wędlin.

Opis

Sos do wędlin, ryb i ..........................

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!