0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
200 Gramów
ogórek
100 Gramów
papryka czerwona
2 Sztuki
Awokado
2 Sztuki
pomidor
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
cebula biała
5 Łyżek
majonez
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obie cebule orać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
  2. Awokado obrać, usunąć pestkę, jedno pokroić w kosteczkę a drugie rozetrzeć na miazgę.
  3. Paprykę, pomidory i ogórki również drobniutko pokroić i dodać do pozostałych składników.
  4. Dodać majonez i pieprz.
  5. Posolić do smaku tuż przed podaniem aby nie zdążyły za bardzo puścić soki a warzywa były chrupiące.
  6. Wymieszać wszystko dokładnie, podawać do ryb lub wędlin.

Opis

Sos do wędlin, ryb i ..........................

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!