Sos ala salsa

m7
Sos ala salsa

0

0 / 0

Sos do wędlin, ryb i ..........................

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżecz. sól

200 g ogórek

100 g papryka czerwona

2 szt. awokado

2 szt. pomidor

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula czerwona

1 szt. cebula biała

5 łyżka majonez

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Obie cebule orać, umyć i pokroić w drobną kostkę.

2

Awokado obrać, usunąć pestkę, jedno pokroić w kosteczkę a drugie rozetrzeć na miazgę.

3

Paprykę, pomidory i ogórki również drobniutko pokroić i dodać do pozostałych składników.

4

Dodać majonez i pieprz.

5

Posolić do smaku tuż przed podaniem aby nie zdążyły za bardzo puścić soki a warzywa były chrupiące.

6

Wymieszać wszystko dokładnie, podawać do ryb lub wędlin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1891

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

99

gram

Tłuszcze

145

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły