Sos ala salsa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos ala salsa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023259.jpeg&w=3840&q=75)
Sos do wędlin, ryb i ..........................
0
0 / 0
Sos do wędlin, ryb i ..........................
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. sól
200 g ogórek
100 g papryka czerwona
2 szt. awokado
2 szt. pomidor
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula czerwona
1 szt. cebula biała
5 łyżka majonez
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Obie cebule orać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
2
Awokado obrać, usunąć pestkę, jedno pokroić w kosteczkę a drugie rozetrzeć na miazgę.
3
Paprykę, pomidory i ogórki również drobniutko pokroić i dodać do pozostałych składników.
4
Dodać majonez i pieprz.
5
Posolić do smaku tuż przed podaniem aby nie zdążyły za bardzo puścić soki a warzywa były chrupiące.
6
Wymieszać wszystko dokładnie, podawać do ryb lub wędlin.