0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
200 Gramów
ogórek
100 Gramów
papryka czerwona
2 Sztuki
Awokado
2 Sztuki
pomidor
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
cebula biała
5 Łyżek
majonez
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obie cebule orać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
  2. Awokado obrać, usunąć pestkę, jedno pokroić w kosteczkę a drugie rozetrzeć na miazgę.
  3. Paprykę, pomidory i ogórki również drobniutko pokroić i dodać do pozostałych składników.
  4. Dodać majonez i pieprz.
  5. Posolić do smaku tuż przed podaniem aby nie zdążyły za bardzo puścić soki a warzywa były chrupiące.
  6. Wymieszać wszystko dokładnie, podawać do ryb lub wędlin.

Opis

Sos do wędlin, ryb i ..........................

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!