Sos ala salsa

m7
Sos ala salsa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sos do wędlin, ryb i ..........................

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżecz. sól

200 g ogórek

100 g papryka czerwona

2 szt. awokado

2 szt. pomidor

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula czerwona

1 szt. cebula biała

5 łyżka majonez

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


Obie cebule orać, umyć i pokroić w drobną kostkę.

Awokado obrać, usunąć pestkę, jedno pokroić w kosteczkę a drugie rozetrzeć na miazgę.

Paprykę, pomidory i ogórki również drobniutko pokroić i dodać do pozostałych składników.

Dodać majonez i pieprz.

Posolić do smaku tuż przed podaniem aby nie zdążyły za bardzo puścić soki a warzywa były chrupiące.

Wymieszać wszystko dokładnie, podawać do ryb lub wędlin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1891

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

99

gram

Tłuszcze

145

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły