Sorbet z marakui
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sorbet z marakui](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976460448.jpeg&w=3840&q=75)
Super sorbet z pysznych tropikalnych owoców. Aż czuje się lato!
0
0 / 0
Super sorbet z pysznych tropikalnych owoców. Aż czuje się lato!
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 g cukier
1 szkl. woda
15 szt. marakuja
Przygotowanie
Do rondla wlej wodę i cukier, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie zdejmij z ognia i wystudź przez chwilę.
Przekrój owoce marakui na pół, wyskrob miąższ i nasionka łyżeczką (możesz przetrzeć miąższ przez sitko, aby pozbyć się pestek, ale nie jest to konieczne).
W plastikowym naczyniu wymieszaj miąższ marakui z syropem cukrowym i włóż do zamrażarki.
Sorbet potrzebuje około trzech godzin, aby stężał, ale staraj się go mieszać co pół godziny, aby się trochę napowietrzył i był bardziej puszysty.
Podawaj z sezonowymi owocami lub gałką lodów waniliowych.