Sorbet z marakui
m7
0
0 / 0
Super sorbet z pysznych tropikalnych owoców. Aż czuje się lato!
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 g cukier
1 szkl. woda
15 szt. marakuja
Przygotowanie
1
Do rondla wlej wodę i cukier, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie zdejmij z ognia i wystudź przez chwilę.
2
Przekrój owoce marakui na pół, wyskrob miąższ i nasionka łyżeczką (możesz przetrzeć miąższ przez sitko, aby pozbyć się pestek, ale nie jest to konieczne).
3
W plastikowym naczyniu wymieszaj miąższ marakui z syropem cukrowym i włóż do zamrażarki.
4
Sorbet potrzebuje około trzech godzin, aby stężał, ale staraj się go mieszać co pół godziny, aby się trochę napowietrzył i był bardziej puszysty.
5
Podawaj z sezonowymi owocami lub gałką lodów waniliowych.