Sorbet z marakui

m7
Sorbet z marakui

Średnia 0 / 0

Oceń!

Super sorbet z pysznych tropikalnych owoców. Aż czuje się lato!

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 g cukier

1 szkl. woda

15 szt. marakuja

Przygotowanie


Do rondla wlej wodę i cukier, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie zdejmij z ognia i wystudź przez chwilę.

Przekrój owoce marakui na pół, wyskrob miąższ i nasionka łyżeczką (możesz przetrzeć miąższ przez sitko, aby pozbyć się pestek, ale nie jest to konieczne).

W plastikowym naczyniu wymieszaj miąższ marakui z syropem cukrowym i włóż do zamrażarki.

Sorbet potrzebuje około trzech godzin, aby stężał, ale staraj się go mieszać co pół godziny, aby się trochę napowietrzył i był bardziej puszysty.

Podawaj z sezonowymi owocami lub gałką lodów waniliowych.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

305

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

74

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły