Sorbet z marakui

m7
Sorbet z marakui

0

0 / 0

Super sorbet z pysznych tropikalnych owoców. Aż czuje się lato!

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 g cukier

1 szkl. woda

15 szt. marakuja

Przygotowanie


1

Do rondla wlej wodę i cukier, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie zdejmij z ognia i wystudź przez chwilę.

2

Przekrój owoce marakui na pół, wyskrob miąższ i nasionka łyżeczką (możesz przetrzeć miąższ przez sitko, aby pozbyć się pestek, ale nie jest to konieczne).

3

W plastikowym naczyniu wymieszaj miąższ marakui z syropem cukrowym i włóż do zamrażarki.

4

Sorbet potrzebuje około trzech godzin, aby stężał, ale staraj się go mieszać co pół godziny, aby się trochę napowietrzył i był bardziej puszysty.

5

Podawaj z sezonowymi owocami lub gałką lodów waniliowych.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły