1

Składniki

200 Gramów
cukier
0.5 Kilograma
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miksera wrzucamy obrane truskawki i cukier (dzieci lubią sobie dorzucić banana, a jeśli sorbet ma być dla dorosłych do truskawek można dodać szklankę białego wina).
  2. Całość miksujemy, wlewamy do foremek lub miski i zamrażamy.
  3. Co godzinę mieszamy sorbet, żeby rozbić kryształki lodu.
  4. Po ok. 6 godzinach sorbet możemy podawać.

Opis

Pyszny deser na letnie upały.

Podobne przepisy

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffinkowe ciasto z owocami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!