1

Składniki

200 Gramów
cukier
0.5 Kilograma
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miksera wrzucamy obrane truskawki i cukier (dzieci lubią sobie dorzucić banana, a jeśli sorbet ma być dla dorosłych do truskawek można dodać szklankę białego wina).
  2. Całość miksujemy, wlewamy do foremek lub miski i zamrażamy.
  3. Co godzinę mieszamy sorbet, żeby rozbić kryształki lodu.
  4. Po ok. 6 godzinach sorbet możemy podawać.

Opis

Pyszny deser na letnie upały.

Podobne przepisy

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Tort czekoladowy z mascarpone, owocami i syropem czekoladow...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Tort czekoladowy z mascarpone, owocami i syropem czekoladowym

Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truska...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truskawek

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!