0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
truskawki
400 Gramów
cukier
5 Łyżeczek
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyć, osączyć i obrać truskawki. Zmiksować, wsypać cukier do dużej miski, wlać 3 łyżki wody, wymieszać, tak by cukier się rozpuścił. Dodać zmiksowane truskawki i cukier waniliowy. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Wlać do formy, wstawić do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. W trakcie zamrażania mieszać energicznie widelcem w równych odstępach czasu. Podawać w wysokich pucharkach.

Opis

Taki sorbet na upalne dni, to fajna sprawa.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!