0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
truskawki
400 Gramów
cukier
5 Łyżeczek
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Umyć, osączyć i obrać truskawki. Zmiksować, wsypać cukier do dużej miski, wlać 3 łyżki wody, wymieszać, tak by cukier się rozpuścił. Dodać zmiksowane truskawki i cukier waniliowy. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Wlać do formy, wstawić do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. W trakcie zamrażania mieszać energicznie widelcem w równych odstępach czasu. Podawać w wysokich pucharkach.

Opis

Taki sorbet na upalne dni, to fajna sprawa.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!