0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
truskawki
400 Gramów
cukier
5 Łyżeczek
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyć, osączyć i obrać truskawki. Zmiksować, wsypać cukier do dużej miski, wlać 3 łyżki wody, wymieszać, tak by cukier się rozpuścił. Dodać zmiksowane truskawki i cukier waniliowy. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Wlać do formy, wstawić do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. W trakcie zamrażania mieszać energicznie widelcem w równych odstępach czasu. Podawać w wysokich pucharkach.

Opis

Taki sorbet na upalne dni, to fajna sprawa.

Podobne przepisy

Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truska...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truskawek

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Sałatka z arbuzem, truskawkami i mozzarellą w syropie żuraw...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka z arbuzem, truskawkami i mozzarellą w syropie żurawinowym Łowicz

Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!