Sorbet truskawkowy

m7
Sorbet truskawkowy

0

0 / 0

Taki sorbet na upalne dni, to fajna sprawa.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. cukier waniliowy

500 g truskawki

400 g cukier

5 łyżecz. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Umyć, osączyć i obrać truskawki. Zmiksować, wsypać cukier do dużej miski, wlać 3 łyżki wody, wymieszać, tak by cukier się rozpuścił. Dodać zmiksowane truskawki i cukier waniliowy. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.

2

Wlać do formy, wstawić do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. W trakcie zamrażania mieszać energicznie widelcem w równych odstępach czasu. Podawać w wysokich pucharkach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

297

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły