0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
truskawki
400 Gramów
cukier
5 Łyżeczek
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyć, osączyć i obrać truskawki. Zmiksować, wsypać cukier do dużej miski, wlać 3 łyżki wody, wymieszać, tak by cukier się rozpuścił. Dodać zmiksowane truskawki i cukier waniliowy. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Wlać do formy, wstawić do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. W trakcie zamrażania mieszać energicznie widelcem w równych odstępach czasu. Podawać w wysokich pucharkach.

Opis

Taki sorbet na upalne dni, to fajna sprawa.

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Deser 3-warstwowy na lato

Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!