0

Składniki

0.25 Szklanki
woda mineralna gazowana
3 Łyżki
sok z cytryny
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
sok pomarańczowy
50 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki skrapiamy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30- 60 minut.
  2. Następnie miksujemy je przy użyciu blendera dodając odrobinę gazowanej wody mineralnej. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wówczas przekładamy ją do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny.
  3. Po upływie tego czasu przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy i podajemy.

Opis

Idealny deser dla wielbicieli truskawek.

Podobne przepisy

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!