0

Składniki

0.25 Szklanki
woda mineralna gazowana
3 Łyżki
sok z cytryny
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
sok pomarańczowy
50 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki skrapiamy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30- 60 minut.
  2. Następnie miksujemy je przy użyciu blendera dodając odrobinę gazowanej wody mineralnej. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wówczas przekładamy ją do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny.
  3. Po upływie tego czasu przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy i podajemy.

Opis

Idealny deser dla wielbicieli truskawek.

Podobne przepisy

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!