0

Składniki

0.25 Szklanki
woda mineralna gazowana
3 Łyżki
sok z cytryny
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
Sok pomarańczowy
50 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki skrapiamy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30- 60 minut.
  2. Następnie miksujemy je przy użyciu blendera dodając odrobinę gazowanej wody mineralnej. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wówczas przekładamy ją do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny.
  3. Po upływie tego czasu przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy i podajemy.

Opis

Idealny deser dla wielbicieli truskawek.

Podobne przepisy

Deser 3-warstwowy na lato

Łatwy Do 40 min.

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 20 min.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Łatwy Do 1 godz.

Mazurek

Łatwy Do 1 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz.

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!