Sorbet jagodowy

m7
Sorbet jagodowy

0

0 / 0

Deser lodowy z owoców leśnych- jagód. Można go przygotowywać zarówno latem, jak i zimą.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 łyżka sok z cytryny

2 łyżka woda mineralna gazowana

3 łyżka cukier

50 dek. jagody

Przygotowanie


1

Jagody( ja użyłam mrożonych) przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby się delikatnie rozmroziły( ale tylko delikatnie.

2

Następnie dodać do nich cukier i wodę mineralną( ewentualnie jakiś sok). Całość zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć, zamrozić( przez około 2 godziny).

3

Po upływie tego czasu przełożyć do pucharków i od razu podawać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły