Sorbet jagodowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sorbet jagodowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459751.jpeg&w=3840&q=75)
Deser lodowy z owoców leśnych- jagód. Można go przygotowywać zarówno latem, jak i zimą.
0
0 / 0
Deser lodowy z owoców leśnych- jagód. Można go przygotowywać zarówno latem, jak i zimą.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka woda mineralna gazowana
3 łyżka cukier
50 dag. jagody
Przygotowanie
1
Jagody( ja użyłam mrożonych) przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby się delikatnie rozmroziły( ale tylko delikatnie.
2
Następnie dodać do nich cukier i wodę mineralną( ewentualnie jakiś sok). Całość zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć, zamrozić( przez około 2 godziny).
3
Po upływie tego czasu przełożyć do pucharków i od razu podawać.