1

Składniki

200 Mililitrów
woda
50 Mililitrów
wódka
1 Łyżeczka
Skórka z pomarańczy
4 Sztuki
Grejpfrut
6 Łyżek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy wodę z 5- 6 łyżkami cukru. Grejpfruty dokładnie myjemy, następnie wyciskamy z nich sok.
  2. Ścieramy także 1 łyżeczkę skórki z grejpfruta. Do syropu dodajemy sok i kieliszek wódki.
  3. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika na około 1,5 godziny tak, żeby masa zamarzła.
  4. Następnie przy użyciu łyżki do ludów wyjmujemy porcje sorbetu i układamy je w pucharkach.

Opis

Deser na zimno, idealny dla wielbicieli grejpfrutów.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Puszysta babka majonezowo - cytrusowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Puszysta babka majonezowo - cytrusowa

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!