1

Składniki

200 Mililitrów
woda
50 Mililitrów
wódka
1 Łyżeczka
Skórka z pomarańczy
4 Sztuki
Grejpfrut
6 Łyżek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy wodę z 5- 6 łyżkami cukru. Grejpfruty dokładnie myjemy, następnie wyciskamy z nich sok.
  2. Ścieramy także 1 łyżeczkę skórki z grejpfruta. Do syropu dodajemy sok i kieliszek wódki.
  3. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika na około 1,5 godziny tak, żeby masa zamarzła.
  4. Następnie przy użyciu łyżki do ludów wyjmujemy porcje sorbetu i układamy je w pucharkach.

Opis

Deser na zimno, idealny dla wielbicieli grejpfrutów.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!