Example thumb
1

Składniki

200 Mililitrów
woda
50 Mililitrów
wódka
1 Łyżeczka
Skórka z pomarańczy
4 Sztuki
Grejpfrut
6 Łyżek
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy wodę z 5- 6 łyżkami cukru. Grejpfruty dokładnie myjemy, następnie wyciskamy z nich sok.
  2. Ścieramy także 1 łyżeczkę skórki z grejpfruta. Do syropu dodajemy sok i kieliszek wódki.
  3. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika na około 1,5 godziny tak, żeby masa zamarzła.
  4. Następnie przy użyciu łyżki do ludów wyjmujemy porcje sorbetu i układamy je w pucharkach.

Opis

Deser na zimno, idealny dla wielbicieli grejpfrutów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!