Sok z czarnej porzeczki

m7
Sok z czarnej porzeczki

1

0 / 0

Sok można pić razem z herbatą - idealna propozycja na zimowe, chłodne wieczory.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 l woda

500 g porzeczki czarne

250 g cukier

Przygotowanie


1

Wodę zagotować i wrzątkiem zalać oczyszczoną porzeczkę, tak by była zakryta. Następnie gotować ją ok. 20 min.

2

Następnie przelać sok przez drobne sito lub gazę do buteleczek lub słoików i krótko pasteryzować. Sok z taką ilością cukru jest kwaskowaty. Osoby lubiące bardziej słodkie powinny zwiększyć ilość cukru.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

125

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły