0

Składniki

3 Kilogramy
Aronia
3 Kilogramy
cukier
1 Szklanka
sok z cytryny
50 Sztuk
Liście wiśni
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. owoce aronii i liście wiśni umyć, zalać wodą.
  2. gotować przez 20 minut.
  3. Po zagotowaniu przecedzić.
  4. Sok z aronii wymieszać z cukrem i sokiem cytrynowym.
  5. Zagotować aby cukier się rozpuścił.
  6. Gotowy sok z aronii należy przelać do butelek i pasteryzować 15 minut.

Opis

do spiżarni świetny dodatek do herbaty

Podobne przepisy

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!