Sok z aronii

m7

Do spiżarni, świetny dodatek do herbaty zimową porą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
13433
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
3258
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Do spiżarni, świetny dodatek do herbaty zimową porą.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 kg aronia
3 kg cukier
1 szkl. sok z cytryny
50 szt. liście wiśni
Przygotowanie
Owoce aronii i liście wiśni umyć, zalać wodą.
Gotować przez 20 minut.
Po zagotowaniu przecedzić.
Sok z aronii wymieszać z cukrem i sokiem cytrynowym.
Zagotować, aby cukier się rozpuścił.
Gotowy sok z aronii należy przelać do butelek i pasteryzować 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
13433
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
3258
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.