Sok pomarańczowo-marchwiowy

m7
Sok pomarańczowo-marchwiowy

0

0 / 0

Pyszny sok na upały i nie tylko.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pomarańcza

8 szt. marchew

2 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Sparzyć pomarańcze. Marchewki obrać i zalać wodą. Owoce gotować 2-2,5 godziny aż będą miękkie.

2

Dodać 4 litry wody + dwie szklanki cukru + sok z 2 cytryn + 3 łyżeczki kwasku.

3

Wszystko zamieszać, podawać schłodzone.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

279

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły