Sok pomarańczowo-marchwiowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sok pomarańczowo-marchwiowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977083375.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny sok na upały i nie tylko.
0
0 / 0
Pyszny sok na upały i nie tylko.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. pomarańcza
8 szt. marchew
2 szt. cytryna
Przygotowanie
1
Sparzyć pomarańcze. Marchewki obrać i zalać wodą. Owoce gotować 2-2,5 godziny aż będą miękkie.
2
Dodać 4 litry wody + dwie szklanki cukru + sok z 2 cytryn + 3 łyżeczki kwasku.
3
Wszystko zamieszać, podawać schłodzone.