Soja po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Soja po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2418-1702057627067.jpeg&w=3840&q=75)
Soja- smaczna zdrowa w stylu fasolki po bretońsku...smak tradycyjny a zawsze coś nowego.
0
0 / 0
Soja- smaczna zdrowa w stylu fasolki po bretońsku...smak tradycyjny a zawsze coś nowego.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. pieprz
2 łyżecz. sól
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
2 łyżka lubczyk
2 łyżka majeranek
1 łyżka przyprawa
30 dag. boczek wędzony
0.50 kg soja sucha
0.50 kg kiełbasa podwawelska
Przygotowanie
1
Soję moczyć przez 8 godzin, po tym czasie odlać wodę z moczenia nalać 2 l świeżej i gotować 1 godzinę. Po godzinie dorzucić przyprawy, przecier, pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek- gotować kolejną godzinę. Pilnować, kiedy trzeba dolewać wody. Przed podaniem doprawić solą, pieprzem, przyprawą płynną do smaku i posypać posiekaną zieleniną.