Sodziaki z konfiturą i tymiankiem

bartek
Sodziaki z konfiturą i tymiankiem

1

0 / 0

Placki, które pamiętam z dzieciństwa. Wreszcie udało mi się odtworzyć smak:)

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 szkl. kefir

1 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli

4 łyżka olej

2 dek. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Rozbełtuję w misce 2 całe jajka, dodaję szklankę kefiru i szklankę mąki (mękę dodaję stopniowo, musze uzyskać konsystencję gęstej śmietany).

2

Na koniec dodaję płaską łyżeczkę sody i odrobinę soli.

3

Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.

4

Podaję z konfiturą wiśniową, ozdobione świeżym tymiankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły