Soczysta karkówka

eluchap
Soczysta karkówka

1

0 / 0

Do obiadu i na kanapkę soczyste mięso odpowiednio przyprawione. Grillowana karkówka to smak ciepłych wieczorów od wiosny do jesieni!

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina karkówka

1 szt. musztarda

1.50 łyżka cukier

2 łyżka przyprawa do karkówki

Przygotowanie


1

Umytą karkówkę ,wkładamy do brytfanny wierzch posypujemy przyprawą do karkówki, następnie smarujemy musztardą i posypujemy cukrem.

2

Wlewamy 1.5 szklanki wody i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1.5 godziny(termoobieg).

3

W czasie pieczenia dolewamy wodę.

4

Z powstałego wywaru można przygotować sos.

5

Wystarczy 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej połączyć z odrobiną wody, wlać do wywaru i chwilę gotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły