Soczysta karkówka
eluchap
Do obiadu i na kanapkę soczyste mięso odpowiednio przyprawione. Grillowana karkówka to smak ciepłych wieczorów od wiosny do jesieni!
1
0 / 0
Do obiadu i na kanapkę soczyste mięso odpowiednio przyprawione. Grillowana karkówka to smak ciepłych wieczorów od wiosny do jesieni!
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina karkówka
1 szt. musztarda
1.50 łyżka cukier
2 łyżka przyprawa do karkówki
Przygotowanie
Umytą karkówkę ,wkładamy do brytfanny wierzch posypujemy przyprawą do karkówki, następnie smarujemy musztardą i posypujemy cukrem.
Wlewamy 1.5 szklanki wody i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1.5 godziny(termoobieg).
W czasie pieczenia dolewamy wodę.
Z powstałego wywaru można przygotować sos.
Wystarczy 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej połączyć z odrobiną wody, wlać do wywaru i chwilę gotować.