Soczewica w pomidorach.

m7
Soczewica w pomidorach.

1

0 / 0

Jest to przepis kuchni wegetariańskiej.Potrawa jest bardzo smaczna, można ją podawać z różnymi kaszami lub makaronami.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg pomidor

1 łyżecz. sól

1 l woda

8 szt. czosnek

2 łyżka sok z cytryny

40 dag. soczewica zielona

Przygotowanie


1

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.

2

Następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.

3

Dodajemy soczewicę, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.

4

Następnie dodajemy sok z cytryny, sól.

5

Dusimy do miękkości, aż odparuje woda.

6

Podajemy z kaszą, ryżem, makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

514

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

90

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły