Soczewica w pomidorach.
m7
Jest to przepis kuchni wegetariańskiej.Potrawa jest bardzo smaczna, można ją podawać z różnymi kaszami lub makaronami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jest to przepis kuchni wegetariańskiej.Potrawa jest bardzo smaczna, można ją podawać z różnymi kaszami lub makaronami.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg pomidor
1 łyżecz. sól
1 l woda
8 szt. czosnek
2 łyżka sok z cytryny
40 dag. soczewica zielona
Przygotowanie
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.
Następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.
Dodajemy soczewicę, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
Następnie dodajemy sok z cytryny, sól.
Dusimy do miękkości, aż odparuje woda.
Podajemy z kaszą, ryżem, makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.