Snikers
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Snikers](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2574-1702057634147.jpeg&w=3840&q=75)
pyszne ciasto doskonałe na różne uroczystości
1
0 / 0
pyszne ciasto doskonałe na różne uroczystości
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mleko uht 3,2%
2 łyżka soda oczyszczona
2 łyżka miód
20 dag. cukier
20 dag. masło
0.50 kg mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Sodę rozpuścić w mleku, miód rozpuścić na ogniu. Wszystko razem połączyć i zagnieść.
Ciasto podzielić na 2 części.
Jedną część upiec. 2 część wyłożyć na blachę ale jeszcze nie piec. Usmażyć ok. 30 dag orzechów włoskich dodając 12 dag masła i 2 łyżki miodu. Gorące wyłożyć na surowe ciasto i upiec.
Następnie ugotować budyń i do gorącego dodać ½ kostki masła roślinnego. Dokładnie wymieszać.
Gorącą masę równomiernie rozsmarować na placek z orzechami i przełożyć drugim plackiem. Na wierzch wylać polewę.