1

Składniki

2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
mleko UHT 3,2%
2 Łyżki
soda oczyszczona
2 Łyżki
miód
20 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
masło
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sodę rozpuścić w mleku, miód rozpuścić na ogniu. Wszystko razem połączyć i zagnieść.
  2. Ciasto podzielić na 2 części.
  3. Jedną część upiec. 2 część wyłożyć na blachę ale jeszcze nie piec. Usmażyć ok. 30 dag orzechów włoskich dodając 12 dag masła i 2 łyżki miodu. Gorące wyłożyć na surowe ciasto i upiec.
  4. Następnie ugotować budyń i do gorącego dodać ½ kostki masła roślinnego. Dokładnie wymieszać.
  5. Gorącą masę równomiernie rozsmarować na placek z orzechami i przełożyć drugim plackiem. Na wierzch wylać polewę.

Opis

pyszne ciasto doskonałe na różne uroczystości

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!