1

Składniki

2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
mleko UHT 3,2%
2 Łyżki
soda oczyszczona
2 Łyżki
miód
20 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
masło
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sodę rozpuścić w mleku, miód rozpuścić na ogniu. Wszystko razem połączyć i zagnieść.
  2. Ciasto podzielić na 2 części.
  3. Jedną część upiec. 2 część wyłożyć na blachę ale jeszcze nie piec. Usmażyć ok. 30 dag orzechów włoskich dodając 12 dag masła i 2 łyżki miodu. Gorące wyłożyć na surowe ciasto i upiec.
  4. Następnie ugotować budyń i do gorącego dodać ½ kostki masła roślinnego. Dokładnie wymieszać.
  5. Gorącą masę równomiernie rozsmarować na placek z orzechami i przełożyć drugim plackiem. Na wierzch wylać polewę.

Opis

pyszne ciasto doskonałe na różne uroczystości

Podobne przepisy

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!