0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
100 Gramów
cukier
100 Gramów
cukier
150 Gramów
margaryna mleczna
200 Gramów
orzechy włoskie
3 Szklanki
Mleko w proszku
0.5 Szklanki
mleko UHT 1,5%
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
polewa czekoladowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. biszkopt ubijamy, osobno białka i żółtka dodajemy cukier i cukier waniliowy , mąkę i delikatnie ręcznie mieszamy
  2. Po upieczeniu biszkopt trzeba przekroić i przełożyć masa snikersową.
  3. Kasie ubić na puszysta masę z cukrem waniliowym, dodać pól szklanki mleka przegotowanego z cukrem i mleko w proszku.
  4. Ubijamy, masa powstaje bardzo smaczna dodajemy orzechy włoskie mocno pokruszone i przekładamy polewamy czekolada na wierzch i gotowe

Opis

Polecam smaczne :)

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!